
Temperera choklad med Mycryo
Har hört och läst en del om att temperera choklad med mycryo, som består av 100 procent kakaosmör i pulverform. När det var fraktfritt på Lyckas med mat innan jul så passade jag på att köpa en liten burk för att testa. Måste säga att jag blev glatt överraskad av hur enkelt det var.
https://www.lyckasmedmat.se/kakaopulver/14440-mycryo-kakaosmoer-pulver-callebaut.html
(Det finns även en variant från Cacao Berry, och det var den jag köpte för den kan man få i en 50 g-burk. Tror inte det är någon större skillnad på dem, mer än att det är olika storlekar på burkarna.)
I anvisningarna står att man ska använda 1-2 procent pulver. Vägde upp hur mycket en tesked vägde, och det blev ca 3 gram. Min våg är inte jätteexakt, men eftersom jag skulle temperera 200 gram choklad blev det perfekt med 1 tsk eftersom en procent är 2 gram och två procent är 4 gram, så det blev mittemellan.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
- Redigerat 2023-04-20, 11:05 av Carmarino